Sabine de Rijk

Stagiair water en milieu

Enthousiaste masterstudent die niet kan wachten haar bijdrage te leveren aan het realiseren van een klimaatadaptieve leefomgeving.

Meer over Sabine

In de afgelopen 5 jaar heb ik tijdens mijn bachelor Environmental Sciences (WUR) en master Urban Environmental Management (WUR) veel kennis opgedaan over klimaatverandering, de effecten daarvan en over duurzaamheid. Mijn focus is gericht op klimaatadaptatie in steden en de partijen, belangen en toepassingen die daarbij horen. Deze mix van sociale, natuurlijke en ook technische aspecten vind ik heel interessant.

Het slotstuk van mijn studie is deze stage bij BOO. Van april tot en met augustus werk ik aan een opdracht over het inzichtelijk maken van de klimaatimpact in de waterketen, in samenwerking met Waterschap Vallei en Veluwe. Met mijn onderzoek hoop ik een bijdrage te leveren aan het vertalen van onderzoek naar de praktijk, waardoor rioolbeheerders onderbouwde keuzes kunnen maken voor een duurzamere waterketen. Dat is nodig om stapsgewijs over te gaan naar een duurzame energievoorziening én om de klimaatdoelstellingen te behalen!

Wat ik leuk vind aan BOO is de interdisciplinaire werkomgeving met jonge collega’s. Niet alleen binnen het milieuteam, maar ook de samenwerking met planologie en ontwerp. Ik kijk ernaar uit om heel veel te leren en mijn opgedane kennis van de afgelopen 5 jaar in de praktijk toe te passen!

Vertalen van onderzoek en data naar praktijk, zin in!

Ontmoet de rest van het team BOO

Jouw idee verdient de beste realisatie. Laten we samen iets bijzonders creëren voor de omgeving.