Klasse apart in Kootwijkerbroek

Type project
Uitbreiding

Opdrachtgever
Gemeente Barneveld

Jaar van advisering
2022 - heden

Jaar van realisering
2025 (verwachting)

Gemeeente
Barneveld

Plaats
Kootwijkerbroek

Samenwerkingen
Drong Omgeving en Techniek

Bijzonderheden
Woningbouw binnen de molenbiotoop

Nieuwe woonwijk Puurveen-Zuid is adaptief tot in het kleinste detail

Voor het ambitieuze project Puurveen-Zuid hebben onze stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en ecologen samen gewerkt aan een duurzame en groene woonwijk van de toekomst. Veel aspecten van het begrip “adaptief” zijn meegenomen in de plannen en ontwerpen die we hebben gemaakt. Zo hebben we op basis van de waterhuishoudkundige analyse van milieukundig projectleider Marieke Teusink een robuust en duurzaam watersysteem ontworpen. Voor de woningen hebben we rekening gehouden met hittebestendigheid. De landschappelijke inrichting zet maximaal in op biodiversiteit. Ook de identiteit van het gebied, die wordt ontleend aan het omliggende landschap en de Puurveense Molen, is een bepalende factor geweest voor het ontwerp van deze nieuwe wijk.

Meer weten over dit project?

Bram Nieuwenhuis

Bram Nieuwenhuis vertelt je er graag meer over

Deel dit project via: