Werk | 21 februari 2024

Update Kloosterkwartier Veghel: start verbouw kapel

Update Kloosterkwartier Veghel: start verbouw kapel

De herontwikkeling van een historisch kloosterterrein tot een sociale woonomgeving is een unieke opdracht; de kers op de taart voor elke planoloog of ontwerper. BOO is al jaren betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk “Kloosterkwartier” in Veghel. De eerste bewoners hebben er hun intrek genomen en langzamerhand krijgt de nieuwe wijk vorm.

Op basis van gedegen historisch onderzoek hebben we onder meer bepaald welke bebouwing en inrichtingselementen behouden moeten blijven voor de toekomst. Deze onderdelen van het Kloosterkwartier worden gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen. Minder waardevolle bebouwing wordt vervangen door nieuwbouw, uiteraard in een passende stijl.

Een groot deel van het klooster van de Zusters Franciscanessen in Veghel zal een functie krijgen als sociale, eigentijdse woonomgeving. Huurders -jong en oud, mét en zonder zorgbehoefte- vinden hier straks een thuis in een fantastische groene omgeving. In de voormalige refter van de zusters vinden we nu het ontmoetingscentrum van LeefGoed Veghel; een plek waar allerlei activiteiten op het gebied van ‘Samen leren, werken en beleven’ en ‘Samen zorgen en beleven’ worden georganiseerd.

Binnenkort start de verbouwing van de mooie historische kapel. Daarin zal het LeefGoedcentrum een plek krijgen. De partners van LeefGoed Veghel gaan hier intensief samenwerken op het gebied van zorg, welzijn, wonen en leren. Op deze manier willen de zusters hun sociale gedachtegoed, het kloostergebouw en de omgeving eromheen doorgeven aan de Veghelse bevolking.

Meer weten over dit nieuws item?

Jeffrey van Luttikhuizen

Jeffrey van Luttikhuizen vertelt je er graag meer over

Meer nieuws lezen?

Deel dit nieuws via: